Täitsa tore jook on, ainult et väga korrektselt mul esimene kord kihitamine ei õnnestunud. Kallamise asemel tuleks pigem lusika või kulbiga tõsta uusi kihte peale, et ei seguneks. Ning maasikate asemel võiks kindlasti kasutada ka vaarikaid ja aprikoosi asemel kasutaks ma järgmine kord hoopis kas mangot või siis näiteks banaani ja maitsestamata jogurti segu. :)
Mina sain sellest kogusest ca 3 klaasitäit.
Vaja läheb:
4 kiivit
400 g maasikaid (sellest kogusest jäi mul pool umbes üle ehk piisab ka 200 g)
800 g virsikukompotti, originaalretseptis oli 400, aga eks kompott on nagu on, osa seal ju vedelikku
mett või tuhksuhkrut
Valmistamine:
1 Kõigepealt püreesta maasikad (praegusel aastaajal kasutasin külmutatuid) mingi magusainega, mina kasutasin mett. Lisasin veidi ka kuuma vett, et kiiremini püreestuks.
2 Vala ettevaatlikult klaasidesse.
3 Seejärel püreesta virsikud. Tundub, et parem oleks suisa mingi väikse kulbiga virsikusegu maasikasegu peale klaasi tõsta, et kihid ei seguneks nii lihtsalt.
4 Kõige viimaks püreesta kiivid ja tõsta ettevaatlikult kollase segu peale.
Head isu! :)
Algallikas: Ajakiri Kööginurk (Pidulikud suupisted)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar