laupäev, 10. jaanuar 2015
Šokolaadi-pitsaatsia-fudge
Tegemist on ühe igavesti hea maiuspalaga, mis läheb peale nii suurtele kui väikestele. Eriti hea kohvi kõrvale. Hoidma peaks seda maiust külmikus kui just parasjagu ei söö, muidu kipub sulama. Teeksin seda kindlasti iga kell uuesti ja uuesti :)
Originaalretsepti järgi peaks saama sellest kogusest umbes 60 kommi.
Vaja läheb:
350 g tumedat šokolaadi (vähemalt 79% kakaosisaldusega), mina kasutasin seekord Pergale oma ja mul oli vaid 300 g
400 g magusat kondenspiima
30 g võid
näpuotsatäis soola
150 g pitsaatsiapähkleid
Valmistamine:
1 Pane šokolaaditükid, või, sool, kondenspiim mingisse paksema põhjaga nõusse ja sulata madalal kuumusel pidevalt segades.
2 Kalla pähklid kilekotti ja tambi tainarulliga seni kuni enamus pähkleid on läinud päris puruks, võib ka suuremaid tükke hulgas olla.
3 Lisa pähklid šokolaadisegule ning sega hoolega läbi.
4 Vala segu 23 cm läbimõõduga vormi. Ma ise kasutasin ka küpsetuspaberit vormi sees. Silu pealispind ühtlaseks.
5 Lase pehmel kommil jahtuda ja pane siis külma tahenema. Kui mass on kõvaks muutunud, lõika see 2 x 3 cm suurusteks tükkideks.
6 Sellisel kujul võib neid külmikus edasi hoida. Enne söömist pole vaja toasoojas hoida.
Head isu! :)
Algallikas: Nigella Ekspress
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar