Kui see salat valmis sai, siis nägi ta ikka väga ilus välja. Kahtlemata on see ka väga tervislik. Tol hetkel kui sõin, jäi minu jaoks veidi lahjaks. Ilmselt oleks võinud veidi lisada ka oliivõli salatile, mida ma ei teinud.
Kogused siin ca kahele portsjonile, kuigi jah, minu puhul isegi pigem ühele :)
Vaja läheb:
300 g lõhefileed, aga rohkem kõhtutäitvama soovi puhul võiks kala ikka rohkem olla
1 sl võid
soola ja pipart
1-2 porgandit
150 g suhkruherneid
1 sidrun
mõned tillioksad
Rukolakreem
50 g rukolat
2 sl värskeid basiilikulehti
2 sl hakitud peterselli, mina seekord ei kasutanud
1 dl crème fraiche'i, mina kasutasin tavalist toorjuustu
2 spl majoneesi
soola ja musta pipart
Valmistamine:
1 Alusta rukolakreemi valmistamisest ehk pane rukola, basiilik, petersellilehed, toorjuust või crème fraiche ja majonees köögikombaini või pisikesse blenderisse.
2 Mikserda mõni sekund kuni ühtlase kreemi saamiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
3 Lase või pannil kuumaks ja prea lõhefileesid 3-4 minutit mõlemalt poolt ning maitsesta soola ja pipraga.
4 Koori porgandid ja lõika pulkadeks.
5 Viiluta hernekaunad ja sega porganditega.
6 Poolita sidrun ning pigista osa sidrunimahla köögiviljade peale, aga ole ettevaatlik, et väga hapuks ei läheks, oleneb, kuidas kellelegi meeldib. Jälgi seda.
7 Lõika teine pool sidrunist viiludeks.
8 Tõsta köögiviljad kahele taldrikule ja pane lõhefilee peale.
9 Kõige peale pane veidi rukolakreemi ja kaunista sidruniviilude ning tilliga.
Head isu! :)
Algallikas: Ulrika Davidsson ja Ola Lauritzson "6 kilo 6 nädalaga "
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar