teisipäev, 28. juuli 2015

Tapenaadid




Nii kui kunagi oliivid enda jaoks avastasin, olen neid ka armastanud. Hiljem Kreekas sain maitsta esimest korda ka oliivi tapenaadi. Hmm no see kohalikust toorainest maitses ikka eriti hästi. Nu ma siis mehkeldasin ka siin nüüd miskit kokku :D. Selveri suvekirjas olid mingid retseptid. Kogus on umbes 2 dl nii ühte kui teist. Serveerida võib ciabattal või muul leival saial, süüa krõpsudega, lisada pastale ja üldse lasta oma fantaasial lennata :)

Oliivi tapenaad

Vaja läheb:

Ca 300 g musti kivideta oliive
2 spl külmpressitud oliivõli (ma paneks veidi enam)
2 spl sidrunist pressitud mahl (ma isiklikult pöörduks ühega)
1 spl nõrutatud kappareid
2-3 küüslaugu küünt (ma paneks pigem 2, vb isegi ühe)
2 spl hakitud värsket tüümiani
suhkrut, soola, musta pipart


Päikesekuivatatud tomati tapenaad

Vaja läheb:

Ca 200 g päiksekuivatatud tomateid
Peotäis basiilikulehti
2 spl sidrunimahla (pigem 1 :) )
2 küüslauguküünt või siis 1
1 spl nõrutatud kappareid
Suhkrut, soola, pipart

Valmistamine:

1 Pane kõik koostisained kuhugi minilõikurisse või blenderisse või köögikombaini
2 Maitsesta soola, pipra ja suhkruga soovi korral
3 Külmikus peaks säilima kuni 2 nädalat



Head isu! :)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar