esmaspäev, 17. august 2015

Mustika smuuti või siis pigem juba maius



Istusin parasjagu juuksuri toolis ja lehitsesin mingit ajakirja kui välja ilmus selle smuuti pilt koos retseptiga. Kohe ahvatles järgi tegema. Tegin telefoniga klõpsu retseptist ja nüüd jõudsin ka tegudeni. No tõesti parem kui komm. Kahju, et nii ruttu otsa sai :)
See kogus on mõeldud neljale, kuna aga nii hea, siis pigem kahele ;)


Vaja läheb:

2 apelsini
2 banaani
4 dl mustikaid
2 tl riivitud apelsini koort
4 dl keefiri või maitsestamata jogurtit
veidi seesami seemneid


Valmistamine: 

1 Riivi apelsini koor
2 Poolita apelsinid ja pigista mahl neist blenderisse
3 Pane ka kõik ülejäänud koostisosad blenderisse ja püreesta parajaks
4 Kaunista seesamiseemnete, mõne mustika ja riivitud apelsinikoorega


Head isu! :)

esmaspäev, 10. august 2015

Apelsini-porgandi smuuti






Mõnus ja natuke mõrkjas smuuti.
Kogus neljale.


Vaja läheb:


4 apelsini
2 greipi, kui meeldib pehmem maitse, lisa vaid 1
2 banaani
2 porgandit






Valmistamine:


1 kõigepealt pane tükkideks lõigatud porgand blenderisse ja püreesta nii palju kui see õnnestub
2 apelsini ja greibi jaoks kasutasin mina mahlapressi
3 kui mahl on valmis, siis lisa see porganditele koos tükeldatud banaaniga
4 soovi korral kaunista





Head isu! :) 

kolmapäev, 5. august 2015

Tikrismuuti


Hmm, hea ja mõnus teha tikrite hooajal. Sellest kogusest, mis siia kirja panen, saab 4 klaasitäit.

Vaja läheb: 

4 peotäit puhastatud tikreid
500 ml keefiri
2 banaani
Soovi korral 2 spl agaavisiirupit, vahtrasiirupit või mett


Valmistamine:

1 pane kõik koostisosad blenderisse, aga keefiri esialgu vaid natukene ja püreesta. Kui marjad on parasjagu lagunenud, lisa ka ülejäänud kogus keefiri. Kaunista ja naudi.




Head isu! :)
 

teisipäev, 28. juuli 2015

Tapenaadid




Nii kui kunagi oliivid enda jaoks avastasin, olen neid ka armastanud. Hiljem Kreekas sain maitsta esimest korda ka oliivi tapenaadi. Hmm no see kohalikust toorainest maitses ikka eriti hästi. Nu ma siis mehkeldasin ka siin nüüd miskit kokku :D. Selveri suvekirjas olid mingid retseptid. Kogus on umbes 2 dl nii ühte kui teist. Serveerida võib ciabattal või muul leival saial, süüa krõpsudega, lisada pastale ja üldse lasta oma fantaasial lennata :)

Oliivi tapenaad

Vaja läheb:

Ca 300 g musti kivideta oliive
2 spl külmpressitud oliivõli (ma paneks veidi enam)
2 spl sidrunist pressitud mahl (ma isiklikult pöörduks ühega)
1 spl nõrutatud kappareid
2-3 küüslaugu küünt (ma paneks pigem 2, vb isegi ühe)
2 spl hakitud värsket tüümiani
suhkrut, soola, musta pipart


Päikesekuivatatud tomati tapenaad

Vaja läheb:

Ca 200 g päiksekuivatatud tomateid
Peotäis basiilikulehti
2 spl sidrunimahla (pigem 1 :) )
2 küüslauguküünt või siis 1
1 spl nõrutatud kappareid
Suhkrut, soola, pipart

Valmistamine:

1 Pane kõik koostisained kuhugi minilõikurisse või blenderisse või köögikombaini
2 Maitsesta soola, pipra ja suhkruga soovi korral
3 Külmikus peaks säilima kuni 2 nädalat



Head isu! :)





pühapäev, 24. mai 2015

Puuviljad ja marjad abruusis



Teistmoodi serveeritud puuviljad. Võid kasutada just endale sobivaid marju ja puuvilju. Uuristad arbuusi sisu välja ja lisad sinna, mis aga meeldib :)

Arbuusi-maasika smuuti



Magus maasika ja abruusi smuuti, see tuli nii magus, et midagi magusat polnud enam vaja lisadagi. Vahepeal jõudsin seda veel teha ehk siis igati vääriline blogi listi.

Kogusest, mis siin kirja panen, sai kolm sellist klaasitäit, mis pildil.


Vaja läheb:

2  tassitäit arbuusi
1 tassitäis maasikaid, võivad olla külmutatud või värsked


Valmistamine:

1 Blenderda need maasikad ja arbuus omavahel.

Head isu! :)
 

Impro krevet-toorsink-avokaado




Improviseerisin täna ja mätsisin ise siin ühe salati kokku ja lisan kindlasti oma toidusedelisse, on märksa toitvam, kui tavaliselt minu salatid :)


See kogus on ühele.

Vaja läheb: 

Rooma salatit (nii palju kui sulle maitseb)
Peotäis või kaks krevette
3-4 viilu mõnda toorsinki, nt Prosciutto oma
1 avokaado
Veidi küüslauku


Kaste(tegin caesari kastme)

1 spl majoneesi (Hellmans)
Pool tl Dijoni sinepit
1 tl sidrunimahla
Pool tl Worchesteri kastet
1 väike küüslauguküüs
2-3 spl oliivõli
Soola
Pipart 

Valmistamine:

1 Pese Rooma salat ja kuivata ning laota taldrikule
2 Prae pannil õrnalt läbi krevetid, sink ja purustatud küüslauk
3 Tükelda avokaado kuubikuteks
4 Vala krevetid ja sink salati lehtede peale, seejärel avokaado
5 Sega kastme osad omavahel ja vala kõige peale




Head isu! :)